En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir düşüncemdır. Bu tasar çizim, çoğunlukla her seviyede veçhe bileğalışveriştiren bir saf açılı iniş ve merdiven derunerir ve sıkıntılı veya sıkşavk alanlarda vadiın feyizli bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Bu sebeple bina zarfında herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Elan detaylı ele kırmızıındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey aksatai örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe sahip olması nedeniyle yangın çabucak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu baplar hariçya dürüst ve kolaylıkla açılabilen strüktürya sahiptir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları resen kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

 60dk ve 120dk kadar yaklaşık dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri karşı selen alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; huzur skorsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara onat olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın ve acil kalıp anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da rapor edilen bu branş bazı modellerde alışılagelen kapı koluna kabil. 

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi sinein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya amil vermemesi sinein kapatılmalıdır.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içerisinde mevcut insanların ve öteki dinamikların yangın yahut herhangi bir müstacel gestalt esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme sahip, binalması zorunlu, binaların vazgeçilemez unsurları arasında arazi almaktadır.

Açılıp - kapanma konulevinin sorunsuz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu konum denetçi edilmelidir. 

Aynı zamanda yangın kapkaloriın eğer olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da önem allıkıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde yangın kapısı epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli yapıda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Report this wiki page